Hotelierii l-au debusolat rău pe Horațiu Moldovan! Inepție despre acuratețea testelor Covid

Hotelierii l-au debusolat rău pe Horațiu Moldovan! Inepție despre acuratețea testelor Covid

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan a fost pesemne încolțit rău la un eveniment organizat de Federația Industriei Hoteliere din România, de vreme ce a reușit performanța de a debita o inepție despre acuratețea testelor PCR. După ce a spus că acestea sunt foarte precise, dar că din cauza numărului foarte mare de testări zilnice ar putea să existe probleme, Moldovan s-a văzut dator să declare că se fac eforturi pentru ca precizia testelor Covid să fie mai mare. Hai să vedem declarația care este minunată:

 „Testele PCR au siguranţă foarte mare, specificitatea şi sensibilitatea lor este de 98%, însă numărul mare de testări, de 26.000 (pe zi – n. r.), pot să pună probleme de gestiune a probelor, de transfer al probelor. Verificăm aceste lucruri, astfel încât această metodă să fie din ce în ce mai sigură la nivel global”, a afirmat secretarul de stat, la finalul unui eveniment organizat de Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), pe tema situaţiei domeniului turistic în pandemie. Horațiu Moldovan a subliniat că autorităţile fac eforturi pentru creşterea gradului de precizie în procesul de testare.

Această minunată declarație apare după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus public că testele Covid de la noi sunt cam ca un fel de loterie. Ia uite aici declarație:

„Unele teste pot fi fals pozitive sau fals negative, în funcție de aparat, în funcție de cel care le prelucrează, în funcție de loc. Poți să ai un test fals negativ, după 2-3 zile, iar apoi să fie pozitiv. Testele se pot negativiza sau pozitiva”, a declarat Nelu Tătaru, citat de România TV.