Istoria zbuciumată a PNL Prahova/ De la un cap în gură, la dizolvări noaptea ca hoții

Istoria zbuciumată a PNL Prahova/ De la un cap în gură, la dizolvări noaptea ca hoții

Liberalii prahoveni au avut, de-a lungul anilor, perioade tensionate, momente grele prin care au trecut nu chiar fără pierderi. Nu dezgropăm acum probleme din cretacicul politicii prahovene. Ne vom rezuma la aducerea aminte a unor momente mai apropiate de vremurile pe care le trăim acum, așa că vom începe prin a spune că greutățile din istoria modernă a PNL Prahova au început cu ”un cap în gură”. N-am găsit mai deloc referiri la momentul violent cu pricina așa că mă bazez strict pe propria memorie. Dacă aceasta nu-mi joacă feste treaba s-a întâmplat pe vremea când liderul liberal Adrian Semcu era deputat de Prahova (mandat încheiat în 2008). După o discuție foarte aprinsă cu un mai tânăr coleg de partid (mai târziu și el deputat) Semcu l-ar fi lovit pe acesta, mai precis i-a aplicat un cap în gură, iar momentul a stârnit ceva vâlvă la vremea aceea.

De atunci, problemele sunt mult mai clare, așa că cităm cronologic din presa vremii:

Mai 2014

Mai mulţi membri din conducerea PNL Prahova au contestat şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova, acuzând că aceasta este nestatutară. Ei au refuzat să participe la şedinţa de joi pe motiv că nu vor alianță „pe picior” cu PDL. preşedintele organizației județene, Mircea Roşca, a decis schimbarea încuietorii de la intrarea în sediul PNL Prahova, pentru ca liberalii să nu mai aibă acces în sediul partidului.

Am fost oripilat astăzi, după ce am preferat să nu ne prezentăm la o şedinţă în care se punea problema fuziunii cu PDL, un lucru pe care nu-l putem decide ca oameni politici, care facem politică de foarte mulţi ani şi ţinem la Partidul Naţional Liberal, nu o putem lua pe picior ca şi decizie. Am preferat să nu ne prezentăm astăzi (n.r. -joi) la şedinţă, să luăm o decizie pe picior, după care am aflat că preşedintele Mircea Roşca nu numai că ne-a adus fel de fel de injurii în această şedinţă care era şi nestatutară, dar a şi schimbat yala de la intrarea în sediu. Sunt secretar general al partidului şi totuşi nu pot să accept astfel de chestiuni care s-au întâmplat şi acum doi ani la fostul preşedinte Semcu", a declarat corespondentului MEDIAFAX secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care este, de asemenea, preşedinte al PNL Ploieşti.

Potrivit acestuia, de la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova convocată joi seară, în care ar fi trebuit să se discute alianța dintre PNL şi PDL, au lipsit cei mai mulţi dintre parlamentarii PNL din Prahova, pentru că aceştia nu au primit garanţii că în urma fuziunii partidul îşi va păstra numele şi identitatea doctrinară.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul discuțiilor cu liderii PDL, că toate alianțele locale ale PNL cu PSD prin care au fost asigurate majorități locale urmează să fie rupte, pentru a fi încheiate altele cu PDL.

Iunie 2018

Scandal în filiala PNL Prahova condusă de Iulian Dumitrescu, cel care încearcă din răsputeri să îl detroneze de la șefia partidului pe Ludovic Orban. Bogdan Nica, vicepreședintele PNL Ploiești, a declarat că nu mai participă la şedinţe până nu se constată că, statutar, Organizaţia PNL Ploieşti este nefuncţională.

Scandal în filiala PNL Prahova condusă de Iulian Dumitrescu! Mai exact, ultimele tensiuni au loc în, teoretic, cea mai puternică organizație a filialei prahovene și anume PNL Ploiești.

Totul a început după ce consilierul local Paula Drăgușin, una dintre persoanele apropiate Robertei Anastase, a votat în ultima ședința a legislativului ploieștean alături de aleșii social-democrați, votul ei fiind cel decisiv pentru trecerea proiectului prin care s-a stabilit regulamentul de acordare a spaţiilor pentru amenajarea de terase, în varianta pe care PSD-ALDE o susţinea de multă vreme.

Acțiunea ei s-a dorit să fie taxată de către primarul Adrian Dobre, cel care ocupă și funcția de președinte al PNL Ploiești, cu propunerea de excludere din partid. Numai că nu s-a ajuns până în acel punct, Paula Drăgușin, luând decizia să demisioneze din PNL.

Totuși propunerea lui Adrian Dobre a creat reacții dure la nivelul conducerii organizației.

Vicepreşedintele PNL Ploieşti, doctorul Bogdan Nica a criticat decizia primarului Adrian Dobre de a exclude un consilier local din partid.

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, Nica a susţinut că PNL Ploieşti sub conducerea lui Adrian Dobre este o structură nefuncţională a Partidului Naţional Liberal și că nu mai participă la şedinţe până nu se constată că, statutar, Organizaţia PNL Ploieşti este nefuncţională.

”Un sumar calcul aritmetic sugerează următorul deznodământ : cu cât elimini dintr-o structură mai mulţi oameni de valoare , cu atât valoarea/relevanţa respectivei structuri se diminuează până la dispariţie. Opinia mea este că din păcate, Organizaţia PNL Ploieşti , cândva o structură puternică şi eficientă a pierdut foarte mulţi oameni de valoare din 2016 până în prezent. Nu stau acum să detaliez motivele, altul este sensul prezentei postări. Astăzi am fost convocat la o şedinţa a organizaţiei PNL Ploieşti la care nu voi participa. Motivul este simplu : sunt împotriva excluderii doamnei consilier Paula Draguşin, o colegă pe care o apreciez şi o stimez în mod deosebit. Am fost împotriva excluderii şi la alte şedinţe, unde la fel se solicita “pedepsirea” colegilor mei consilieri. Şi de asemenea, consider că o forma democratică de protest este absenţa. Si declar cu toată responsabilitatea că nu mai particip la şedinţe până nu se constată că statutar, Organizaţia PNL Ploieşti este nefuncţională . Stimaţi colegi, vouă vi se pare ca mai existăm? Ne întâlnim de 2-3 ori pe an, atunci când are chef onor primarul preşedinte de organizaţie să mai dea afară câte un coleg care nu-i convine? Eu personal sunt sătul de astfel de tertipuri. Şi sunt dispus să merg până la capăt indiferent de consecinţe. Vă Invit să reflectaţi”, a scris pe pagina personală de Facebook Bogdan Nica ,cel care până nu de mult a ocupat şi funcţia de consilier personal al primarului pe probleme de sănătate.

Mai 2020

Un membru PNL Ploiești o atacă subtil pe deputatul Roberta Anastase, spunând că Biroul Permanent Local (BPL) al partidului a fost dizolvat “noaptea ca hoții”. Vă reamintim că Biroul Permanent Local al Partidului Național Liberal organizația municipală Ploiești a fost dizolvat, iar noul birou s-a constituit sub conducerea Robertei Anastase, care este președinte interimar.

Membrul PNL Ploiești care o acuză pe Roberta Anastase că a dizolvat Biroul Politic Local “noaptea ca hoții” este Ștefan Grozea, consilier personal al primarului Adrian Dobre detașat pe funcția de director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești.

Potrivit unor zvonuri din administrația locală, acesta ar fi trecut la ALDE. Reporterii ziarului Incomod l-au contactat pentru a verifica informația, iar Ștefan Grozea a negat zvonurile, spunând că legal încă este membru PNL, dar că a fost marginalizat în partid după ce BPL a fost dizolvat.

“E o chestie pur personală, nici cu PNL nu mai am o relație, m-au marginalizat și n-am mai avut ce discuta cu ei. Legal sunt membru PNL, dar nu mai am activitate în zona asta. Nici nu știu dacă mai vreau să fiu în politică pentru simplul fapt că m-a dezamăgit un pic PNL.

Exista un Birou Permanent care a fost dizolvat exact noaptea ca hoții, cum făcea PSD-ul, și care și-a mutat chiar și sediul mai nou. M-am dus și am întrebat și eu p-acolo, mai sunt aici, mai activez, mi s-a zis să aștept. Eu nu sunt tipul să aștept, eu mă consider mai mult așa, business man (n.r. trad.: om de afaceri) decât om de administrație, așa că la mine time is money (n.r. trad.: timpul înseamnă bani).”, a declarat Ștefan Grozea pentru ziarul Incomod.

Declarația directorului CSM Ploiești confirmă încă o dată zvonurile conform cărora în interiorul PNL Ploiești s-ar fi format două tabere, după ce primarul Adrian Dobre a fost înlăturat de la conducerea organizației prin dizolvarea acesteia și formarea unei noi organizații conduse de deputatul Roberta Anastase.