Avizarea proiectului de lege inițiat de umaniști și social-democrați privind achiziția produselor alimentare din producția autohtonă a fost amânată cu două săptămâni

Avizarea proiectului de lege inițiat de umaniști și social-democrați privind achiziția produselor alimentare din producția autohtonă a fost amânată cu două săptămâni

Proiectul de lege privind achiziționarea produselor alimentare din producția autohtonă, inițiat în vara anului trecut de parlamentarii umaniști, cu susținerea colegilor lor social-democrați, a fost discutat, astăzi, în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și în cea de industrii, însă votul propriu-zis pentru avizare a fost amânat cu două săptămâni.

Prevederile acestui proiect se referă la obligativitatea ca în structurile de stat în care există consum colectiv (așa cum sunt spitalele, cantinele sociale, penitenciarele, unitățile militare, etc.) să se achiziționeze doar alimente românești, cu excepția unor situații obiective în care acest lucru nu ar fi posibil.

În contextul actual, proiectul ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru fermierii și procesatorii români, atât de grav afectați în ultimul an, o mare parte din culturile agricole fiind fie compromise de secetă, fie de ploile abundente.

Contăm pe susținerea acestui proiect de către toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, pentru că obligația de a apăra interesele producătorilor și consumatorilor români o avem cu toții.

„Cred că acest proiect de lege va avea susținerea tuturor colegilor mei deputați, pentru că este un proiect bun pentru români și pentru România. Adoptarea acestei legi ar avea avantaje multiple, s-ar proteja și stimula producția autohtonă, s-ar crea locuri de muncă și ar fi și o modalitate în plus de a avea grijă de sănătatea noastră. (...) Este normal, mai ales în aceste vremuri, să ne protejăm și noi agricultura și industria alimentară, așa cum o fac și celelalte state membre, și să punem siguranța alimentară în prim-plan!

Sper din suflet ca, la viitoarea întâlnire, să avem vot favorabil din partea ambelor comisii și să putem grăbi  lucrurile pentru că, iată, deja ne-a prins luna aprilie...”, a declarat Grațiela Gavrilescu, deputat PPU (social-liberal), unul dintre inițiatori, care, astăzi, a susținut proiectul în cele două comisii de specialitate ale Camerei Deputaților.