PNL-iștii au confirmat: "dezvoltă" România pe datorie!

PNL-iștii au confirmat: "dezvoltă" România pe datorie!

Parlamentarul Radu Oprea, care deschide lista candidaților pentru Senatul României din partea PSD Prahova, a disecat programul cu care a venit în fața electoratului partidul de guvernământ, prin vocea lui Ludovic Orban. Un program care, în opinia senatorului social-democrat, se vorbește despre orice, mai puțin despre oameni.

Fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea a analizat succint ce îi așteaptă pe români dacă PNL va câștiga alegerile. “Fițuica PNL lansată ieri și intitulată pompos program de guvernare ne arată adevărul crud. Vine austeritatea! Creșterea pe datorie nu va mai fi permisă de UE, o spun explicit în recomandările de toamnă. Banii vor fi din ce în ce mai scumpi și singura "soluție" pe care o prezintă liberalii este austeritatea”, a notat Radu Oprea.

Senatorul PSD amintește de faptul că unele dintre propunerile făcute acum de PNL seamănă izbitor cu austeritatea care i-a lovit în plin pe români în vremea Guvernului Boc (atunci PDL, acum PNL): “Scăderea salariilor bugetarilor cu 20% (ne aducem aminte de 2008? Astăzi, PNL = PDL), scăderea pensiilor (în mod real pensiile vor fi tăiate, conform legii actuale punctul de pensie trebuie să fie în 2021 de 1.875 lei, PNL-iștii propun 1.841 lei tocmai în 2024), alocațiile nu vor fi dublate, IMM-urile primesc același nimic, doar promisiuni efemere, niciun program de tipul Start Up Nation. Lipsește un element esențial din discursul PNL-iștilor, care justifică cinismul și cruzimea lor. Ei nu vorbesc despre oameni”, a conchis candidatul Radu Oprea, primul pe lista PSD Prahova pentru Senatul României.