A apărut un candidat nou pentru funcția de primar al Ploieștiului

A apărut un candidat nou pentru funcția de primar al Ploieștiului

A apărut un nou candidat pentru funcția de primar al Ploieștiului. Acesta se prezintă pe facebook ca fiind un cvasinecunoscut pentru foarte mulți și consideră ca asta este un lucru bun, pentru că este un om nou în politică. Răzvan Enescu este candidatul PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, pentru Primăria Ploiești. Are 35 de ani, este de profesie arhitect. Într-o postare pe facebook, Enescu se prezintă astfel:

”Ma numesc Razvan Enescu si sunt candidatul PLUS pentru functia de Primar al Municipiului Ploiesti. In aceasta scurta prezentare voi spune cine sunt, cu ce ma ocup si care sunt argumentele pentru care am decis sa intru in aceasta competitie electorala.

Pot incepe prin a insirui niste date seci, sunt ploiestean, sunt arhitect, am 35 de ani, insa sunt sigur ca in primul rand veti remarca faptul ca nu ma cunoasteti, ceea ce, din punctul meu de vedere, este un lucru bun. Eu am intrat in PLUS pentru ca asta voiam, oameni noi in politica, oameni pusi pe treaba, bine intentionati, care stiu sa faca ceva concret. Tocmai de aceea m-am hotarat sa candidez pentru functia de Primar al Ploiestiului, deoarece eu asta sunt: un om nou, dar mai important, eu am o meserie si stiu sa fac mai mult decat politica.

Nu suntem multumiti de modul in care arata Ploiestiul, dar ne multumim sa cautam solutii intre politicienii vechi. Poate ca ne este frica sa mergem pe mana unui om nou, poate ca preferam varianta sigura, pe care o cunoastem. Dar totusi, sa nu uitam ca ne pleaca rudele si prietenii, orasul merge din ce in ce mai prost, e mizerabil, nefunctional, ni se spune ca anul acesta nu avem bani de investitii și ca ne paste falimentul … si asta in fiecare an. E timpul sa spunem stop, sa parasim acest cerc vicios si sa o luam de la capat, e timpul sa alegem oameni noi, pentru ca oamenii vechi ne-au dezamagit! Eu, Razvan ENESCU, sunt un om nou in politica si impart aceleasi valori morale cu ploiestenii demni si cinstiti!

Cu ce vin eu? Ce experienta relevanta am eu? Simplu, experiența mea o pot rezuma in cinci puncte: arhitect, antreprenor, auditor energetic, manager de proiect, experienta vasta in investitii publice si fonduri europene.

Experienta ca Arhitect: am absolvit Universitatea de Arhitectura Ion Mincu Bucuresti, am absolvit si un master de Dezvoltare Durabila la aceeasi universitate, am lucrat ca desenator inca din anul 2004, iar ca arhitect din 2010, anul absolvirii. Am realizat aproape 200 de proiecte, de la casute, pana la scoli, licee sau spitale.

Experienta ca Antreprenor: am infiintat o societate in anul 2011 si m-am tot luptat cu birocratia si provocarile mediului de afaceri, totusi de 5 ani am descoperit ca o firma poate avea si profit, nu doar probleme, iar de atunci am incercat si am reusit sa o dezvolt substantial in fiecare an.

Experienta ca Auditor Energetic: intre alte zeci de proiecte, am fost consultantul energetic pentru cele trei spitale regionale, eu fiind cel care a insistat ca aceste spitale sa fie si economice din punct de vedere energetic, nu doar mari.

Experienta ca Manager de proiect si expertiza in investitii publice: Ca sa scurtez prezentarea vietii mele profesionale, voi comprima aceste doua capitole, spunand ca am in spate experienta de sef de proiect pentru investitii din fonduri guvernamentale sau europene de peste 100 de milioane de lei.

Am prezentat pe scurt cine sunt si ce experienta am, insa va propun si ceva concret: Programul “Schimbam Ploiestiul ACUM!”, un program care prezinta problemele orasului, identifica solutiile realizabile si propune surse de finantare sau strategii de implementare. Este un program care va suferi modificari, un program la care fiecare ploiestean este invitat sa participe, un program la care vom contribui cu totii pentru a face din Ploiesti un oras in care sa putem trai. Un oras care sa nu ne faca mereu sa punem in balanta fiecare sansa de a il parasi.