Rafinaria Petrotel Lukoil va continua investitiile in tehnologii care sa reduca impactul asupra mediului

Noua conducere a Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești are în vedere continuarea investițiilor în ce privește impactul procesului tehnologic asupra mediului. Potrivit lui Aleksei Kovalenko, noul director al rafinăriei ploieștene, la acest moment Petrotel Lukoil îndeplinește condițiile impuse prin documentele BREF și Decizia 2013/84/UE de stabilire a concluziilor privind cele mai bune tehnici disponibile (BAT) în temeiul Directivei 2010/75/UE a Parlamentului European. ”Pentru etapa următoare, pe lângă reutilările curente (montarea de etanșări duble la echipamentele dinamice, continuarea dotării rezervoarelor cu etanșări duble sau membrane interne, etc), rafinăria și-a propus să investească în două mari proiecte care vor avea un impact pozitiv asupra aerului ambiental:

- Modernizarea instalației Cocsare, proiect ce va reduce la zero emisiile de proces (termen de finalizare - 2021);

- Construcția unui nou complex de recuperare sulf ce va permite reducerea practic la zero a emisiilor accidentale de oxizi de sulf în cazul incidentelor tehnice sau avariilor (termen de finalizare - 2021)”, a declarat directorul Aleksei Kovalenko.

Investițiile Rafinăriei Petrotel Lukoil prevăzute pentru perioada 2019-2021 se ridică la aproximativ 131 de milioane de dolari.