Începe Olimpiada Internațională a Elenismului!

Începe Olimpiada Internațională a Elenismului!

În perioada 5-8 septembrie 2019, la Bucureşti, Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Uniunea Elenă din România şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale organizează a şasea ediţie a OLIMPIADEI INTERNAŢIONALE A ELENISMULUI, sub înaltul patronaj al Parlamentelor României şi Republicii Elene.

Competiţia se înscrie în preocuparea Ministerului Educaţiei Naţionale de a stimula excelența în cadrul învățământului preuniversitar şi de a susţine afirmarea identităţii culturale şi lingvistice a minorităţilor naţionale din România.

OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ A ELENISMULUI va reuni elevi din 13 ţări: Bulgaria, Cipru, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Portugalia, România, Serbia, Turcia, Ucraina, şi Ungaria. Deschiderea festivă a competiţiei va avea loc în data de 6 septembrie 2019, în intervalul orar 9.00-10.00, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Bălcescu (nivel P, corp C1), iar festivitatea pentru decernarea premiilor se va desfăşura în ziua de 7 septembrie 2019, între orele 10.00 – 12.30, la Palatul Parlamentului, Sala de ședințe a Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport (nivel 3, corp B4).