Italienii isi sustin performantele in ciclism cu carne de cal

Mărturiile unui ciclist prahovean care s-a antrenat în Italia

Un ciclist de origine prahoveană, care şi-a petrecut o perioadă de antrenament în Italia a făcut dezvăluiri interesante despre modul în care peninsularii îşi pregătesc viitorii campioni la acest sport. Bogdan Coman din Slănic Prahova spune că, pe lângă antrenamente, pentru italieni este foarte importantă nutriţia sportivilor. „În perioada petrecută în Italia am învăţat extrem de multe lucruri legate de nutriţie. Este total diferit faţă de la noi unde se mănâncă mult şi prost. În timpul cât mă aflam pe bicicletă, consumam sandvişuri cu miere, iar la prânz, în cazul în care şedinţa de pregătire era mai scurtă, aveam paste cu parmezan şi sos sau orez. Cina era compusă din piure de cartofi şi o bucată de carne sau salată de crudităţi cu piept de pui sau carne de cal crudă”, a declarat Bogdan Coman pentru www.ciclism.ireporter.ro , una dintre puţinele publicaţii online specializate în ciclism din România.