Am reușit să pierdem și asta! Veolia a retras finanțarea echipei Petrolul Ploiești

Am reușit să pierdem și asta! Veolia a retras finanțarea echipei Petrolul Ploiești

Ploieștenii au reuși performanță de a-și alunga principalul finanțator a echipei de fotbal Petrolul Ploiești. Orgoliile, interesele (unele chiar politice) au condus la apariția unei situații tensionate, iar în aceste condiții decizia Grupului Veolia de a se retrage din colaborarea cu Petrolul Ploiești pare să fie pe deplin justificată. Mai pe înțelesul tuturor, nu pot să te las să mă înjuri birjărește pe banii mei. La Ploiești pare să fie o obișnuință ca în jurul echipei de fotbal să fie o situație tensionată, echipă pe care unii susțin că o iubesc și că se și pricep la fotbal, deși n-au pus în viața lor piciorul pe o minge. Așadar, Veolia s-a retras, Petrolul Ploiești a rămas fără finanțator, iar unii spun că e mai bine așa. S-ar putea să aibă dreptate. Cine garantează însă că un alt potențial finanțator nu ar avea parte de același tratament? Deocamdată să citim cu atenție comunicatele remise de Grupul Veolia și de Liga Suporterilor.

Comunicatul Grupului Veolia

Din 2017, anul în care compania s-a alăturat acestui proiect ambiţios, Grupul Veolia a asigurat toate condiţiile pentru ca Petrolul Ploieşti să revină cât mai rapid în primul eşalon al fotbalului românesc şi şi-a dus la îndeplinire toate obligaţiile contractuale aferente acestui parteneriat. În toată această perioadă, echipa-fanion a oraşului a beneficiat de stabilitate financiară şi expertiză pentru construcţia unui proiect sustenabil şi reprezentativ în peisajul fotbalistic naţional.

Partenerul Finanţator a intrat în acest parteneriat, cu gândul la un drum lung care să conducă la construcţia unui proiect sustenabil prin care Petrolul să redevină, aşa cum este firesc, un reper în fotbalul românesc. Acesta s-a alăturat într-un moment dificil pentru echipă, cu gândul de a pune bazele şi a construi organic, pas cu pas, această frumoasă poveste numită Petrolul Ploieşti.

În pofida tuturor acestor acţiuni şi eforturi depuse de către companie, din păcate, propunerea unei organigrame profesioniste pentru sezonul 2019-2020 nu a fost acceptată de către o anumită parte a suporterilor, aspect care nu se întâmplă în niciun campionat de fotbal din lume. Lipsa unei asumări şi a unei înţelegeri în mod profesionist a responsabilităţilor, pe care fiecare parte implicată în acest proiect sportiv le are, a determinat decizia Veolia România de a nu mai continua acest parteneriat, începând cu data de 13.06.2019.

Veolia mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi urează succes echipei FC Petrolul Ploieşti în continuare!

Comunicatul Ligii Suporterilor ”Constantin Tabarcea”

In cautarea unor parteneri de nădejde la drum lung.

Deși ne-am fi dorit cu toții o promovare care ar fi putut să ne fie la indemână, urmează, sperăm, un nou sezon al Petrolului in Liga a doua.Sperăm pentru că, partenerul finanțator al Petrolului, pur și simplu a retras azi finanțarea, o știm cu toții.O veste proastă, evident, dar care nu poate, nu are cum, să altereze în vreun fel dragostea noastră pentru Petrolul.

Am crezut că Veolia va fi un partener de nădejde și că acest parteneriat va fi pentru un drum lung.Ne-am înșelat.Poate că uneori și noi am greșit, dar lipsa de transparență și de comunicare nu a fost vina noastră.

Azi, parteneriatul a luat sfârșit, iar asta nu e o veste neapărat proastă.Pentru că poate fi o oportunitate de a construi un club pe baze sănătoase, solide, ceea ce Veolia nu a făcut sau nu a știut să facă.Un club aproape de suporteri cu adevărat, nu cu un simulacru al unor așa zise ședințe de Comitet Director în care erau prezenți , de fațadă, suporterii.Să spui că ”propunerea unei organigrame profesioniste pentru sezonul 2019-2020 nu a fost acceptată de către o anumită parte a suporterilor” e o minciună sfruntată. Această organigramă a fost cerută încă de la început, din 2017, de către toți suporterii.

Iar limbajul de lemn, despre ” lipsa unei asumări și a unei înțelegeri în mod profesionist a responsabilităților, pe care fiecare parte implicată în acest proiect sportiv le are” și care a determinat retragerea Veolia din acest parteneriat, ne face să zâmbim, observând, din păcate, a câta oară, incapacitatea Veolia de a nu confunda familia Petrolul Ploiești cu o entitate corporatistă.

Mulțumind Veoliei pentru tot ce a făcut în acești doi ani și jumătate pentru Petrolul, îî urăm ”Drum bun!” lui Mădălin Mihailovici și nu mai adăugăm decăt atăt :

CU PETROLUL TOT ÎNAINTE!