Urmează cea de a doua etapă a proiectului educativ-cultural realizat de Filarmonica ”Paul Constantinescu” și susținut de Rafinăria Petrotel Lukoil Ploiești

Urmează cea de a doua etapă a proiectului educativ-cultural realizat de Filarmonica ”Paul Constantinescu” și susținut de Rafinăria Petrotel Lukoil Ploiești

După ce Filarmonica ”Paul Constantinescu”, alături de Rafinăria Petrotel Lukoil Ploiești au demarat, pe 25 februarie anul acesta proiectul ”Muzica ne Unește”, în comuna prahoveană Brazi, la Căminul Cultural din localitate, către finele acestei săptămâni urmează să se desfășoare cea de a doua etapă a proiectului educativ-cultural.

Așadar, joi, 25 februarie, primul concert educativ de folclor s-a desfășurat la Căminul Cultural Brazi, unde au participat 50 de elevi din ciclul gimnazial si cadre didactice de la Școala Gimnazială Brazi.  Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești a participat cu Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”, căreia i s-a  alăturat Ansamblul Folcloric „Doina Prahovei”, în calitate de partener.

Elevilor prezenți li s-au  prezentat patru zone etnografice ale României: Mărginimea Sibiului, Gorj, Valea Prahovei și Ținutul Neamțului. Astfel, au fost prezentate costumele populare specifice zonelor cu o scurtă descriere a acestora, dansul popular din zona respectivă, o melodie populară caracteristică zonei și un instrument muzical. Pentru a angrena toți elevii prezenți, stimulându-le astfel atenția și curiozitatea, fiecare elev a primit versurile cântecelor populare. Toate melodiile au fost interpretate de artiștii profesioniști ai filarmonicii acompaniați de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”. Costumele și dansurile populare au fost prezentate de membrii Ansamblului Folcloric „Doina Prahovei”. Actorul George Frîncu a moderat întreaga activitate și a antrenat copiii prezenți, făcând astfel activitatea interactivă. Lecția concert a fost transmisă on line și înregistrată urmând a se realiza DVD -uri care vor fi distribuite cadrelor didactice.

Urmatoarea etapă a proiectului susținut de Petrotel Lukoil Ploiești va avea loc la Corlătești, vineri, 19 martie 2021, de la ora 11.00.