Proiect educațional derulat de Filarmonica ”Paul Constantinescu” în parteneriat cu Petrotel Lukoil

Proiect educațional derulat de Filarmonica ”Paul Constantinescu” în parteneriat cu Petrotel Lukoil

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești a organizat astăzi o conferință de presă dedicată prezentării proiectului “Muzica ne unește”, desemnat câștigător în cadrul Concursului Proiectelor Sociale si Culturale ale PAO LuKoil în România.

Au fost prezenți Radu Leonaș, Primar al Comunei Brazi, Daniela Mihai, Director al Căminului Cultural Brazi, Claudia Iancovici, Coordonator proiecte, referent in cadrul departamentului cultural al Primăriei Berceni, Cosmin Preda, Director adjunct al Liceului de Servicii Sf. Apostol Andrei și Simona Popescu, membru în Consiliul de Administrație al Filarmonicii Paul Constantinescu. Au participat, de asemenea, Directorul Filarmonicii ploieștene, Vlad Mateescu, directorul adjunct-artistic, Georgiana Frîncu, și coordonatorul proiectului, Luminița Avram, referent de specialitate.

„Muzica ne unește” este titlul proiectului inițiat de Filarmonica “Paul Constantinescu” și desemnat câștigător în cadrul Concursului Proiectelor Sociale si Culturale ale PAO LuKoil în România. Astfel, în perioada februarie - iunie 2021, Filarmonica ploieșteană va organiza o serie de concerte lecție de muzică clasică, folclor și jazz, susținute de formațiile proprii, în patru localitați din județul Prahova: Telega, Brazii de Jos, Corlătești și Ploiești.

Proiectul se adresează în special elevilor din mediul rural, care nu au oportunitatea de a participa la acest gen de concerte susținute de artiști profesioniști. Totodată, cei prezenți vor primi informații de calitate despre componența unei orchestre simfonice, despre muzică și instrumentele muzicale, despre tradițiile populare din diferite zone ale României și despre istoria jazz-ului.

Toate aceste informații, împreună cu o scurtă descriere a istoriei locurilor unde caravana muzicii va poposi, dar și cu o scurtă prezentare a istoriei petrolului în județul Prahova, vor fi inserate într-o broșură pe care o va primi fiecare elev. De asemenea, întreg materialul va fi înregistrat pe DVD, împreună venind în completarea curriculei școlare pentru elevi și constituind un bun material didactic. Proiectul își propune astfel să susțină educația non-formală în rândul elevilor, să sprijine cadrele didactice cu materiale pentru lecțiile de educație muzicală, contribuind astfel la dezvoltarea comunității din care aceștia fac parte. Proiectul este suținut de Consiliul Local Ploiești și se va desfășura în parteneriat cu Asociația Folclorică „Doina Prahovei”, Primăria Comunei Berceni, Primăria Comunei Telega, Căminul Cultural Brazi și Liceul Tehnologic de Servicii „Sf. Apostol Andrei” din Ploiești.