Gigacaloria se scumpește la Ploiești! Puterea și opoziția se bat în comunicate!

Gigacaloria se scumpește la Ploiești! Puterea și opoziția se bat în comunicate!

Consilierii social-democrați ploieșteni și primarul liberal Andrei Volosevici se înfruntă abrupt pe tema scumpirilor care se anunță din această toamnă. Întreținerea la bloc va costa mai mult după ce aleșii PNL, USR-PLUS și ALDE au votat majorarea tarifului gigacaloriei. Cele două tabere au emis comunicate pe această temă, iar conținutul acestora poate fi consultat în cele ce urmează.

Ploieștenii nu pot achita facturile cu promisiunile primarului Volosevici!

Organizația municipala Ploiești a Partidului Social Democrat ia act cu mare îngrijorare de votul exprimat în consiliul local prin care majoritatea PNL-USR  a aprobat creșterea prețului la gigacalorie, acesta fiind majorat de la 375,26 lei/Gcal/TVA inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus. 

Am solicitat atât în ședințele consiliului local cât și în conferințele de presă ca primarul Volosevici să explice ploieștenilor de unde va avea banii necesari pentru suportarea acestei creșteri de preț, știut fiind că bugetul ploieștean este sărăcit din cauza administrației incompetente a primarului liberal și a majorității din consiliu.

Orb, surd și mut, primarul Volosevici nu a dat un răspuns coerent problemelor ridicate de noi, limitandu-se la a spune doar că el garantează că vor fi bani pentru subvenție. Probabil că această garanție va fi la fel cu cea care a dat-o pentru rezolvarea tuturor celorlalte probleme ale Ploiestiului. De aceea, la această ora, Ploiestiul este un oraș acoperit cu gunoaie, fară marcaje rutiere și fară cel mai mic respect pentru siguranța cetățeanului.

Însă Volosevici a preferat să facă jocuri politice și să se transforme în avocatul creșterii de preț, susținând în ședința consiliului necesitatea majorării prețului la gigacalorie, majorare suportată de bugetul local din banii ploiestenilor. În acest mod, bani care trebuiau alocați transportului în comun, sănătății, siguranței cetățeanului și ordinii publice, învățământului și altor servicii publice se duc în buzunarul operatorului de termie.

Solicităm ca în viitoarea ședință de consiliu primarul să  identifice sumele necesare acoperirii subvenției pentru a fi acordată populației, deoarece la acest moment nu exista alocată suma de peste 90 milioane lei necesară.  În caz contrar urmează să studiem posibilitatea de a anula în instanță hotărârea de consiliu adoptată ieri, una complet injustă pentru ploieșteni.

Dar, ce mai contează ploieștenii, domnule Volosevici ? Important este că i-ați păcălit și v-au votat !

Ploieștenii vor plăti la fel ca iarna trecută!

Primăria Municipiului Ploiești informează că nu vor fi probleme în susținerea subvenției pentru energia termică către populație, în iarna 2021 – 2022, ploieștenii urmând să plătească același preț ca și în sezonul rece anterior.

În ciuda speculațiilor vehiculate în ultima perioadă, executivul ploieștean îi asigură pe locuitorii municipiului Ploiești că se va menține același preț la energia termică către populație, respectiv tariful aprobat de Consiliul Local al Municipiului Ploiești prin HCL 394/31.10.2019, care este în cuantum de 186,97 lei/Gcal fără TVA (222,49 lei/Gcal cu TVA), urmând ca municipalitatea să asigure în continuare subvenția prețului la energie termică.
“ Consider că îngrijorarea unora ar trebuie să fie asumată. În ciuda dorinței de a se introduce panică în rândul populației, autoritatea publică locală anunță foarte clar faptul că subvenția la căldură va fi susținută și în iarna viitoare, prin mecanisme financiare bine stabilite, respectiv prin rectificări bugetare, așa cum am procedat de fiecare dată, spre binele ploieștenilor.
În consecință, populația vă plăti în continuare același tarif la Gcal de 222,49 lei/Gcal cu TVA.”  a subliniat, în acest context, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.