Foarte important pentru ploiesteni si pentru autoritatile locale! Comunicat Veolia Energie Prahova

Veolia Energie Prahova, partenerul care își ține promisiunile

Responsabilitatea, respectul și solidaritatea sunt cele mai importante valori ale companiei Veolia. În desfășurarea tuturor activităților sale, compania a fost atentă în respectarea riguroasă a acestora. În municipiul Ploiești, aceasta furnizează de 14 ani servicii de energie prin intermediul companiei Veolia Energie Prahova (VEP) și de 18 ani servicii de alimentare cu apă potabilă și de canalizare prin intermediul companiei Apa Nova Ploiești. De asemenea, începand cu anul 2017, Veolia susține ca și partener finanțator echipa de fotbal simbol a orașului - echipa Petrolul Ploiești.

Veolia Energie Prahova se ocupă de producția, distribuția și alimentarea cu energie termică a sistemelor de termoficare din Ploiești și, încă de la începutul contractului de concesiune, și-a asumat un angajament profesionist față de toți partenerii din contract și față de comunitate. În tot acest timp compania a dat dovadă de deschidere și dorință de dialog într-o manieră directă, transparentă și cu respect față de interlocutori. Toate obligațiile contractuale de a furniza seviciul de termoficare la parametrii contractuali stabiliți prin actele normative în vigoare au fost achitate în termen și fără întârziere, chiar și atunci când VEP s-a aflat în situații financiare dificile.

În toti acesti ani de prezență în Ploiești, compania a tratat cu respect obiectivele stipulate în contract și a participat activ la viața comunității prin furnizarea de servicii de calitate pentru 54.710 de apartamente, adică 84% din apartamentele racordate inițial la sistemul centralizat, respectiv 122.000 de locuitori ai municipiului Ploiești (~60% din locuitori).

Pe lângă acestea, majoritatea instituțiilor publice (școli, spitale, gradinițe, instituții socio-culturale și administrative, precum și peste 735 de agenți economici beneficiază de serviciile furnizate de Veolia Energie Prahova. Sistemul centralizat operat de către Veolia Energie Prahova este dat în mod constant ca exemplu de bună practică la nivel național.

Mai mult, compania și-a consolidat poziția prin respectarea și realizarea obiectivelor propuse pe plan local. Conform contractului de concesiune, VEP și-a asumat investiții de 25 milioane de EUR până la încheierea sa. Cu toate acestea, la finalul anului 2016, acestea s-au ridicat deja la peste 32 de milioane de euro, investiții necesare pentru asigurarea funcționarii sistemului în regim de eficiență și siguranță, precum și a respectării normelor impuse de catre autoritatea de reglementare pentru sistemele care funcționează cu unități de producție în cogenerare. Prin investițiile efectuate, Veolia Energie Prahova a reușit să mențină cel mai scăzut tarif de producție-transport-distribuție din țară în raport cu centralele de același tip. În plus, investițiile tehnologice au fost completate de asigurarea securității în funcționarea instalațiilor și continuitatea serviciului, transparență în comunicare și grija permanentă față de mediu.

Cele trei entități: Veolia Energie Prahova, Apa Nova Ploiești și echipa Petrolul Ploiești au arătat separat, dar prin sinergie, preocuparea noastră față de nevoile și binele municipiului Ploiești și al ploieștenilor. Implicarea în comunitate prin susținerea echipei Petrolul Ploiești a fost continuu tratată ca un program de responsabilitate socială corporatistă. Acest proiect a venit din convingerea necesității implicării companiei în viața comunității în care își desfășoară activitatea. Mai mult, presupune un parteneriat unic în România și o inițiativă ce contribuie la menținerea unei echipe ce reprezintă vocea comunității locale.