Dominatie romaneasca in Cupa Europei la judo

Cupa Europeană la judo pentru Juniori, competiţie organizată de Federaţia Română de Judo, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Ploieşti şi Primăria Ploieşti, a fost un real succes al organizatorilor. Participarea a fost una extrem de generoasă şi a adus  la Ploieşti 269 de sportivi (169 la masculin şi 100 la feminin) din 29 de ţări. CSM Ploieşti a avut un număr însemnat de sportivi, 15, angrenaţi în această competiţie de cert interes. Cele mai bune rezultate ale celor care au reprezentat CSM Ploieşti i-au condus pe sportivi în zona locurilor 7 - 9 după cum urmează:

– Marius Colţ (-60 kg) – locul 9;

– Claudiu Dinu (-90 kg) – locul 9;

– Antonio Minigote (-55 kg) – locul 9;

– Andrei Pîrloga (-73 kg) – locul 9;

– Andrei Zaharia (+100 kg) – locul 7;

– Andreea Ionescu (-63 kg) – locul 9;

– Cătălina Şchiopu (-52 kg) – locul 7;

– Georgiana Tuţică (-48 kg) – locul 7.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu. Bilanţul echipei României a fost de 11 medalii (una de aur, trei de argint şi şapte de bronz), opt locuri 5 şi 10 locuri 7. Festivitatea de deschidere şi cea de premiere din prima zi a competiţiei au fost onorate cu prezenţa de Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, iar festivitatea de premiere de astăzi a fost efectuată de preşedintele onorific al secţiei de baschet a CSM Ploieşti, Cătălin Burlacu.

Timp de două zile, de astăzi până miercuri, o parte dintre sportivii care au participat la competiţia din acest weekend vor fi implicaţi, la Sala Doroftei, într-un stagiu de pregătire ce prevede antrenamente şi meciuri de verificare.