Prima victorie pentru baschetbalistele de la CSM Ploiesti

De patru partide au avut nevoie baschetbalistele de la CSM Ploiești pentru a obține prima victorie în „Olimpia”, în Liga I. Astăzi, la prânz, fetele antrenate de Loredana Munteanu au învins, cu 80-63, pe ACS KSE Tg. Secuiesc, luându-și cu vârf și îndesat revanșa pentru eșecul nemeritat suferit în partida tur. Succesul formației noastre s-a conturat în partea secundă, atunci când

„astrele” s-au aliniat favorabil în jurul Ioanei Ghizilă, care a avut, împotriva ardelencelor, o prestație „de pe altă planetă”: 43 de puncte și 6 aruncări de la mare distanță!

 

Echipa feminină de baschet senioare de la CSM Ploiești a spart gheața pe teren propriu în actualul sezon și a avut grijă să lovească foarte puternic „aisbergul” care se formase în precedentele trei întâlniri. Atât de tare a fost impactul avut în jocul cu ACS KSE Tg. Secuiesc, încât Ioana Ghizilă și colegele sale nu doar că au obținut o victorie pe deplin meritată, ba chiar au încheiat jocul cu zâmbetul pe buze, în aplauzele fanilor veniți să le susțină.

După o asemenea demonstrație de forță, în care doar primul sfert a stat sub semnul echilibrului, istoria în cuvinte a partidei trece, practic, în plan secund, o simplă aruncare a privirii asupra elementelor statistice dezvăluind întreg adevărul. Fără Alexia Apostolescu, accidentată în jocul pierdut de junioarele „U16”, scor 53-57, cu LPS Arad, ploieștencele au făcut un meci mare, trimițând-o în prima linie pe Ioana Ghizilă. Jucătoarea de lot național a CSM-ului și-a însușit toată „crema” care nu ar fi existat, însă, fără aportul colegelor sale, fără experiența antrenoarei secunde, Corina Savu, fără recuperările Anei-Maria Casale sau fără sacrificiul defensiv al Denisei Moldoveanu, Lorenei Stănică și al celorlalte fete „de nota 10”. Date tehnice despre partidă le găsiți AICI.