Domnu’ doctor, crezi ca poti? De faptul ca vrei suntem convinsi!

candidati primariePentru un tip aproape complet nefamiliarizat cu politica, chirurgul Dan Oprea scrie bine. Scrie bine și se adresează frumos potențialilor lui votanți. De ceva vreme îi urmăresc posturile de pe pagina de facebook și cam astea sunt constatările. Din păcate, doar asta nu-l va face primar la Ploiești. Pentru o candidatură și, eventual, o reușită e nevoie de mult mai mult. Din textul pe care l-am selectat mai jos reiese că Dan Oprea știe ce vrea. Sigur că toate amănuntele enumerate de domnia sa în postarea de pe facebook sunt lucruri pe care nicio garnitură de la Primăria Ploiești nu le-a rezolvat până acum. E bine că-și dorește să resolve toate astea. Întrebarea se pune dacă, odată ales, va putea. Nu vreau să detaliez acum ce a stat la originea acestei întrebări, pe care o consider legitimă. Sunt convins că distinsul chirurg știe la ce mă refer. Prefer să la textul său să continue:

“Din multele intrebari primite, se detaseaza una, pe care am primit-o in repetate randuri, drept care, iata ce cred cu tarie: De ce sa renunt la cariera din chirurgie, in favoarea unui posibil mandat de primar? De ce trebuie sa ma "leg la cap", daca nu ma doare???

Tocmai pentru ca ma doare! Ma doare indiferenta cu care am fost tratati, ma doare nesimtirea cu care ne-au risipit sau furat banii, ma doare pentru ca, desi ne-am platit taxele si impozitele locale, am primit doar gropi, praf si mizerie. Ma doare pentru ca nu am unde sa parchez, pentru ca nu am unde sa ma relaxez, pentru ca merg la concerte indoielnice doar in campaniile electorale. Ma doare pentru ca unitatile medicale, detinute de primarie, sunt insalubre, dar zugravite si alimentate non stop de catre clientela politica. Si cate si mai cate... Nu sunt insa aici sa ma lamentez si sa devin agent constatator. Pentru numele lui Dumnezeu...sunt medic! Daca pana si eu ma plang ca ma doare, dar nu fac nimic, atunci de ce mai incerc sa ii conving pe altii sa se trateze cand ceva nu este in regula cu ei?”