Avocatul George Botez: ”Primarul Adrian Dobre este un fel de Nero al Ploiestiului. Numai ca Nero, desi a dat foc Romei, era si un fin intelectual”

La finalul primei ședințe a Consiliului Local Ploiești din acest an ne-am adrrsat persoanei care a fost în centrul atenției, respectiv consilierul municipal social-democrat, George Botez pentru a afla care este opinia sa în ce privește una dintre cele mai importante dezbateri care au intrat pe ordinea de zi a ședinței.

- Ați fost astăzi protagonistul primei și poate celei mai grele ședințe de CL din acest an. Ați oferit o soluție care, zicem noi, să fie în concordanță cu interesele celor mai mulți dintre ploieștenii care locuiesc la bloc și care folosesc serviciile de termoficare în sistem centralizat, dar ați fost și cea mai ”înjurată” persoană din consiliu.

În primul rând v-aș ruga să ne explicați pe înțelesul tuturor ce înseamnă amendamentul propus de Dvs., iar în al doilea rând să ne spuneți cum e să centrezi, să dai cu capul, să marchezi gol, iar o parte din peluza cu suporteri să dea cu HUO!

- Ei, nu este chiar asa. Solutia propusa de mine a fost rezultatul unei analize pe care am facut-o impreuna cu viceprimarul Ganea si colegii consilieri social-democrati. Noi nu traim pe alta planeta, stim ce se intampla in Ploiesti. Am cautat solutii si le-am gasit. Practic, am adoptat o hotarare prin care venim in intampinarea producatorului de energie termica care justifica o crestere de tarif avizata de autoritatea in domeniu, dar conditionam aplicarea noului pret de acordarea de subventii catre cetateni. Mai exact, desi creste pretul la gigacalorie, cetateanul va plati caldura la nivelul anului 2017. Aceasta pozitie a creat isterie in tabara primarului Dobre deoarece acesta este decis sa sacrifice Ploiestiul pentru a mai castiga un mandat. Politica lui Dobre este sa creeze probleme, sa le accutizeze si apoi sa spuna ca noi suntem de vina. Este un fel de Nero al Ploiestiului. Numai ca Nero, desi a dat foc Romei, era si un fin intelectual.

- Referitor la partea cu "injuratul", ce sa spun ? Primisem informatii certe ca o persoana fara prea mari veleitati in viata va incerca sa creeze scandal in consiliu. Ca se va veni cu un grup masiv de oameni care sa faca presiune asupra noastra, pentru a ne impiedica sa ne desfasuram lucrarile sedintei. Insa s-a dovedit ca cei adusi au fost cu mult mai inteligenti decat instigatorul. Dupa ce am adoptat hotararea, oamenii au plecat zambind si m-au felicitat pentru idee. Am ramas prieteni si au inteles ca au fost manipulati. In timpul "revoltei", cuprins de patos revolutionar, un individ lipsit de cel mai elementar bun simt, m-a injurat birjareste, ceea ce m-a facut sa imi ies din fire. Nu mi se pare normal sa se ajunga aici, nu mi se pare normal sa se lucreze asa. Insa ceea ce conteaza este finalul, faptul ca am reusit sa rezolvam problema si ca lumea a plecat multumita, lasand "instigatorul" cu o fata cazuta. Puciul a esuat, ca sa spunem asa. Mai mult, am invitat pe cei prezenti in sala sa vina mai des la sedinte, sa discutam mai mult. Parerea lor conteaza si nu putem sa rezolvam problemele fara comunicare.